Asociatia 4Culture

4Culture, asociație non-profit cu sediul în București, își propune să sprijine formarea și dezvoltarea tinerilor artiști, prin activități de cercetare, producție și difuzare a creatorilor emergenți din domeniul artei performative și a dansului contemporan.

București 2005. eXplore dance festival – singurul festival internațional de dans contemporan din România, a fost inițiat de Asociația ArtLink cu scopul de a promova coregrafii români emergenți într-un context internațional.

2006. PerForming the Body – proiect de cercetare și producție a fost desfășurat cu sprijinul international al programului danceWEB Europe, iar seria de workshop-uri 4Projects a condus la colaborarea dintre dansatori, artiști vizuali, muzicieni și creatori de teatru. Dezvoltarea unor proiecte interdisciplinare a devenit unul din obiectivele organizației.

2007. Balkan Dance Platform este principalul eveniment din regiune în cadrul căruia ArtLink este co-organizator, sprijinind participarea artiștilor din România.

2008. Programul și rețeaua culturală Jardin d’Europe, coordonată de danceWEB Vienna – o nouă provocare pentru următorii 5 ani, cuprinde activități de rezidențe, burse, producții și festivaluri.

Organizații de dans active în Europa de Est și Vest au decis să-și folosească experiența, construind o infrastructură comună și activități, sprijinind scena emergentă de dans contemporan din România.

Dupa 5 ani de experiență ca manager cultural și o activitate îndelungată ca dansator și coregraf,Andreea Căpitănescu, director artistic al Asociației ArtLink, accepta o nouă provocare pentru viitor.
Începând cu 2010, majoritatea activităților și proiectelor organizate până în prezent de Asociația ArtLink (eXplore dance festival, Jardin d’Europe, Balkan Dance Platform) vor fi dezvoltate de către Asociația 4Culture.

Echipa 4Culture, formată în jurul Andreei Căpitănescu are ca obiectiv continuarea proiectelor existente și inițierea unor noi programe în domeniul artelor performative, precum și proiecte interdisciplinare.

4Culture demara, începând cu 2010, o serie de proiecte educaționale adresate în special tinerilor din zonele rurale din jurul Bucureștiului și a marilor orașe din România.

“Arta poate face diferența – nu știu dacă poate schimba lumea, dar cu siguranță poate schimba modul de gândire al oamenilor. Iar oamenii au puterea de-a schimba mersul lucrurilor cu impact imens asupra viitorului. De aceea trebuie să facem lumea conștientă despre importanța artei pentru fiecare dintre noi – pentru societate în general.“ (interviu cu Andreea Căpitănescu, realizat de Ive Stevenheydens, pentru site-ul IETM – 16.02.2010)

4Culture este membru al rețelei IETM, Jardin d’Europe și Life Long Burning.

Română
English Română