eXplore dance festival #6

TURN UP la eXplore dance festival #6!

Aşa cum v-a obişnuit deja în ultimii ani, eXplore dance festival prezintă în fiecare început de octombrie, în Bucureşti, cele mai importante performance-uri ale momentului realizate de artişti internaționali recunoscuți pe plan european, dar şi nume noi, artişti tineri, cu propuneri îndrăznețe, inteligente, cu mult umor şi ironie.

2011 este un an special pentru eXplore dance festival, un an în care găzduim 30 de spectacole, 21 de filme, 8 workshop-uri, şi o serie de dezbateri şi întâlniri, toate cu scopul de-a promova dansul contemporan şi performance-ul în rândul unui public cât mai larg din România.

15 dintre spectacolele selectate în festival şi semnate de tineri coregrafi europeni, vor fi în competiție pentru un premiu de 10000 de euro – Prix Jardin d’Europe, în perioada 6-14 octombrie!
Premierele internaționale sunt deja o tradiție în programul festivalului, iar secțiunea de filme de dans este una din inițiativele demarate anul trecut, şi care şi-au dovedit deja succesul. Muzeul Țăranului Român şi UNATC I.L,Caragiale sunt doi dintre partenerii importanți “caştigați” în acest an, care speram ca în viitor să se alăture partenerilor deja tradiționali, MNAC, Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara.
Pe scurt, câteva din highlights-urile festivalului: Meg Stuart şi Philipp Gehmacher. Boris Charmatz, Sanja Mitrovic, Nicole Beutler, Ivo Dimchev, Tiago Rodrigues, Jonathan Burrows şi Matteo Fargion, Benoit Lachambre şi Cullberg Ballet.

1-16 octombrie, spectacole şi filme la MNAC, Teatrul Odeon şi Muzeul Țăranului Român: un maraton de 16 zile, la care te invităm să ni te alături!

Andreea Căpitănescu şi echipa eXplore dance festival #6.

Leave a Reply