Open Call / Rezidente in Bucuresti in cadrul Foreign Bodies

Open Call / Rezidente in Bucuresti in cadrul Foreign Bodies

Discipline: arte performative, dans contemporan, film, new-media

Locație: WASP – Working Art Space and Production, Bucharest, Romania

Termen limită: 23 August, 2015

Perioada de rezidență: 6 Septembrie – 20 Septembrie, 2015 / 5 Octombrie 5 – 18 Octombrie, 2015

Eligibilitate: Artiști care locuiesc și lucrează în România, Norvegia și Islanda.

Cerințe și recomandări:

  • Suntem interesați în propuneri de concepte inovative în ceea ce privește implicarea unui public nou și conectarea cu comunitatea locală.
  • Rezidența trebuie să includă cel puțin o prezentare publică, dar artiștii sunt încurajați să inițieze orice formă de intervenție în spațiul public, precum și repetiții deschise, conferințe și dezbateri publice la WASP – Working Art Space and Production.
  • În perioada de rezidență, artiștii străini vor colabora cu artiști români. Propunerile trimise pot fi individuale sau pot avea în vedere încă de la început echipe mixte, formate din artiști din România, Norvegia și Islanda.
  • Suntem interesați de propuneri care pun în discuție principalele concepte ale proiectului “corp strain”, “periferie” and “dialog”.
  • Organizatorii își rezervă dreptul să modifice perioada de rezidență , în funcție de disponibilitatea spațiului și a artiștilor selectați.

Suport:

Transportul, cazarea și diurna pentru artiștii selectați sunt suportate de Asociația 4Culture. Pe durata celor 15 zile de rezidență, artiștii vor beneficia de spațiu de repetiție timp de 4 ore/ zi, precum și de echipament tehnic în limita disponibilității. WASP – Working Art Space and Production are necesarul tehnic pentru a suporta prezentări și discuții publice, cu tehnicieni, lumini și echipament de sunet.

Cum aplici?

Trimite CV-urile artiștilor propuși și o scurtă descriere a proiectului la contact@waspmagazine.com până la data de 23 August 2015. Te rugăm să incluzi în textul email-ului alegerea / prioritatea în ceea cea privește perioada de rezidență.

Descrierea proiectului:

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is și include ateliere, coaching project-uri, conferințe, rezidențe, producții și prezentări de dans și film. Proiectul este dezvoltat în jurul conceptelor de ‘corp străin’ și ‘periferie’ și a luat naștere din dorința partenerilor de a contribui cu expertiza lor internațională la îmbunătățirea mobilității artistice într-un context în care migrația este văzută ca un important fenomen social. Conceptul de ‘periferie’ este tratat din perspectiva proiectului, geografic și economic, ca o influență asupra dezvoltării anumitor grupuri în cadrul societății, precum și a accesului lor la educație și cultură

Detaii despre proiect: www.foreignbodies.eu / www.4culture.ro

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

logo eea grants

logo ok diversitate_ro

logo

UMP