OPEN CALL: workshop si auditii cu Eszter Salamon in Bucuresti

OPEN CALL: workshop si auditii cu Eszter Salamon in Bucuresti

Perioadă workshop/audiții: 11 -16.02.2019 // 10 a.m – 3 p.m.
Locație: WASP Working Art Space and Production

DEADLINE aplicații: 06.02.2019
contact@waspmagazine.com

WASP Studios, în co-producție cu Asociația 4Culture invită profesionistele din domeniul dansului contemporan sau clasic în cadrul workshop-ului coordonat de coregrafa Eszter Salamon.

Workshop-ul se va desfășura în perioada 11 -16 februarie 2019, 10 a.m. – 3 p.m., la WASP Working Art Space and Production și este adresat profesionistelor din domeniul dansului clasic și contemporan, cu o tehnică fizică bună și experiență în folosirea vocii sau care manifestă deschiderea de a lucra cu vocea.

În urma atelierului vor fi selectate patru artiste ce vor fi invitate să performeze în cea mai recentă producție a coregrafei Eszter Salamon, intitulată MONUMENT 0.8: Manifestations. Producția se va dezvolta pe parcursul anului 2019, cu repetiții în București și Bruxelles, urmată de premieră la Bruxelles și de un turneu internațional.

Manifestations este un performance de dans, vocal construit prin personificarea imaginilor și sunetelor documentare, ca practică și concept. Prin colaborarea cu teoreticieni și istorici din domeniul istoriei feministe, precum și cu cele patru artiste performere, creația urmărește să reactiveze acțiunile mărturii ale demonstrațiilor publice în contextul mișcărilor istorice feministe.

În cadrul atelierului, artista Eszter Salamon va dezvolta împreună cu participantele metode de asumare corporală prin mișcare. Dezvoltarea tehnicilor vocale precum și modularea sunetelor se va face cu sprijinul unui coach vocal.

O oportunitate pentru profesionistele din domeniul dansului clasic și contemporan, cu deschidere către experiment corporal și vocal, și disponibilitate de a participa în cadrul unei producții internaționale.

Pentru înscrieri vă rugăm să ne transmiteți o biografie și un portofoliu în limba engleză, respectiv română, pe adresa de email contact@waspmagazine.com până la data de 06 februarie 2019.

Transmiterea confirmărilor se va face până pe data de 8 februarie 2019. Participarea esta gratuită.

***
Eszter Salamon, coregrafă și performer, trăiește și lucreză în Berlin. Din 2001, a creat lucrări solo sau de grup, ce au fost prezentate în cele mai importante spații culturale și festivaluri din întreaga lume, precum Centrul Pompidou, Avignon Festival, Ruhrtriennale, The Kitchen New York, HAU Berlin, Berlin Documentary Forum, Kunstenfestivaldesarts Brussels, Kaaitheater Brussels, Festival dʼAutomne Paris, Tanzquartier Wien, Holland Festival, Kampnagel Hamburg. De asemenea creațiile sale au fost prezentate în muzeele MoMa, Witte de With, Fundația Cartier.

***
Workshop-ul este organizat în cadrul proiectului Manifestation, produs de WASP Studios, în parteneriat cu Asociația 4Culture.

Manifestation este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.