OPEN CALL – And what art can do about it?

dedicat artiștilor / artistelor vizuale interdisciplinari/e (new media, multimedia, cross-media artists)

‼️TERMEN PRELUNGIT: 5.10.2022

Termen limită de aplicare: 30.09.2022
Perioada de desfășurare: 4.10 – 4.11.2022

Proiectul “And what art can do about it?’ chestionează o temă recurentă în societatea contemporană, și anume relația dintre artă și crizele eco-socio-politice. La invitația spațiului WASP, care în anul 2022 împlinește 10 ani de activitate, curatoarea Anca Rujoiu si artista Irina Botea Bucan, se alătură unui demers de investigare și analiză a temei propuse de curatoarea Andreea Capitanescu.

Solidaritatea comunității internaționale în criza războiului din Ucraina și a crizei eco-climatice care s-a născut în urma acestui dezastru este poate fără precedent, fapt ce duce la nașterea acestui proiect. Proximitatea agresiunii și impactul mass-media care transmite non-stop informații și imagini de la fața locului, ne-a captivat complet atenția și fiecare a încercat să ajute necondiționat. Efectele războiului vor fi lungi și vor lăsa traume greu de depășit.Însă crize sociale, conflicte militare și represiuni politice au avut dintotdeauna loc în diferite colțuri ale lumii.

Pentru a înțelege mai bine și pentru a descoperi felul în care aceste crize au fost și sunt gestionate de artiști, curatori și teoreticieni, ne-am propus să dezvoltăm un proiect care sa ofere prin dialog și spațiu creativ, oportunități de expunere și noi colaborări între artiști din România și alte teritorii europene și mondiale.

Desfășurare proiect:

Proiectul conturează procesul de creație prin intermediul laboratorului și a platformei discursive, coordonate de artista Irina Botea Bucan și curatoarea Anca Rujoiu. Prin aceste activități se urmărește susținerea celor 8 artiști selectați în realizarea de producții noi ce pornesc de la conceptul artistic prezentat în documentele furnizate la înscriere.


Proiectul se va încheia printr-o expoziție finală de grup la WASP Working Art Space and Production.

Cum aplici:

Pentru a participa la selecție candidații trebuie să furnizeze următoarele documente:

  • CV (în limba română sau engleză)
  • O scurtă prezentare a conceptului artistic pe care îl propun spre a fi dezvoltat în cadrul proiectului, inclusiv detalii tehnice (dacă este cazul).
  • portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației de Open Call (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime ar trebui să fie de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com

Materialele se trimit la: contact@waspmagazine.com, până la data de 30.09.2022, ora 00:00

Support:

  • Se vor asigura onorariu și costuri de producție pentru lucrările noi dezvoltate în cadrul laboratorului
  • Organizatorii își rezervă dreptul de a opera modificări ale datelor evenimentelor

____________________________

Producător: WASP Studios
Co-producător: Asociația 4 Culture

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă