Zoom In/Out. Immaterial Performance

„Dezvoltat de Asociația 4Culture, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – filiala București, Institutul Național al Patrimoniului, rețeaua europeană Life Long Burning și Anuala de Arhitectură București 2020,  proiectul “Zoom In/Out-Immaterial performance” invită artiști contemporani într-un demers de cercetare vizuală a temei locuirii și efectele pe care privarea contactului direct cu spațiul exterior – piața, biroul, natura, le au asupra percepției timpului și a corpului.

Într-o perioadă în care rutina unui program care să păstreze relația timp-spațiu în parametrii cu care eram obișnuiți, oferind repere exacte, se dilată, făcând astfel loc unei zone gri de percepție, proiectul propune un demers artistic de introspecție a poziționării noastre în societate, a rolurilor pe care le jucăm, a unui absurd al locuirii atunci când spațiul devine singular.

Împreună cu un grup de artiști vizuali și performeri, acestea și alte întrebări vor fi transpuse în practici care au ca scop modificarea sau chiar schimbarea a ceea ce determină ecologia corpului și a experienței locuirii, într-o serie de lucrări ce transmit un mesaj de speranță, că lucrurile pot fi și altfel.” (Andreea Căpitănescu, curator)

Participanții invitați în proiect sunt activi în domeniul artelor performative, cinematografiei și artelor vizuale: Ilinca Hărnuț, Diana Spiridon, Flavia Giurgiu, Geta Corca, Vlad Benescu, Alexandru Mihai, Emil Ivănescu, Diana Păun.

Spațiile în care performerii vor acționa sunt realizări contemporane ale arhitecților bucureșteni, lucrări premiate de jurii internaționale în cadrul Anualei de Arhitectură București.

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Susținut de Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, proiect multianual co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România – filiala București, Institutul Național al Patrimoniului, Anuala de Arhitectură București 2020

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, feeder.ro, IQads, România Pozitivă